Patrons van Ross Lovell Krimpen

Chef-kok Gerrit van den Berg en maître-sommelier Isabella Wildtham zijn de patrons van Ross Lovell aan den IJssel, gesitueerd in een voormalige korenmolen, voorheen restaurant de Schelvenaer.

Isabella Wildtham

Toen ik mijn eerste schreden in de horeca zette was ik 12. Eerst in de afwas, maar al snel als terrasbediende. Na de middelbare school heb ik direct gekozen voor een horeca opleiding, want ik wist al vroeg dat ik ooit een mooi restaurant wilde. Tijdens en na mijn opleiding mocht ik veel ervaring opdoen in verschillende restaurants op diverse niveaus.

Mede door mijn zus Caroline, die lange tijd bij Parkheuvel werkte als gastvrouw, groeide mijn belangstelling voor de hogere gastronomie: mooie producten, echt gastheer/-vrouwschap, serieus met wijnen omgaan en oog voor detail. Daarnaast is Oostenrijk, waar mijn ouders wonen, voor mij altijd een belangrijke inspiratiebron geweest. De Oostenrijkse keuken is van grote klasse en kenmerkt zich door een enorme veelzijdigheid.

Gerrit van den Berg

“Te jong” kreeg ik te horen van de staf van Kasteel de Wijenburg toen ik daar op de stoep stond met de vraag of er ze iemand zochten voor de afwas: ‘’Kom maar terug als je 14 bent.’’ Een week later stond ik er weer en zei dat ik 14 was. Dat werkte. Kijkend naar al het heerlijks dat naast mij bereid werd, wist ik het zeker: ik wilde kok worden. Meteen na de middelbare school heb ik diverse koksopleidingen gevolgd, waaronder die van sterklasse van Albert Kooij, van wie ik ontzettend veel heb geleerd.

Daarna kon ik de kunst verder ontwikkelen samen met leermeesters zoals: André van Doorn, Walter Bloier, Nico Klaver, Ron Schouwenburg en Mohamed El Harouchi. Wat ik van hen heb geleerd vormt de basis van mijn eigen signatuur: continu nieuwe smaken creëren en ongebruikelijke combinaties vormen, pure ingrediënten, op het bord herkenbaar en altijd in een mooie balans. Onze levens kruisten elkaar in Restaurant Solo in Gorinchem. Na het trieste wegvallen van meester-kok Mohammed El Harouchi kregen we plotseling de verantwoordelijkheid om de zaak op niveau te houden.

We vormden een front, pushten elkaar doorlopend om het beste uit onszelf te halen en deelden dezelfde visie op gastronomie: stijlvol, maar ongedwongen en voor een breed publiek toegankelijk. Dit moest leiden naar iets moois. Het realiseren van een eigen restaurant waarin we het beste van beiden wilden delen kon niet uitblijven. Ross Lovell Krimpen in een voormalige korenmolen gelegen aan het enige jachthaventje van Krimpen: ook een schitterende locatie!